ártó energiák
Lelekednek ártó 4 energia

Szeretetre mindenkinek szüksége van.
Mindenki vágyik szeretetre.
Mindenki szeretné azt, hogy szeressék.
Van olyan, aki könnyebben, és van, aki nehezebben tudja kimutatni mindezt.

Sokan gondolják azt, hogy nem szereti őket senki. Szeretethiányban élik a világukat. Ebben a létben jutnak el arra a szintre, hogy mindenben csak a negatívat látják. Azt gondolják, hogy minden rossz, minden ellenük történik. Csakis azért, hogy ne érezzék jól magukat.
Minden veszni látszik, az emberek elfordulnak felőlük, és ez még mélyebbre taszítja őket lelkileg.

Bele sem gondolnak abba, hogy talán ők is okozói mindannak, ami körülöttük történik. Eszükbe sem jut, hogy csak azt kapják vissza, amit adtak.

Való igaz, hogy a mai világban nehéz mindenre szeretettel gondolni. A napi stressz, az ember gazdasági helyzete, egészségi állapota – és még sorolhatnám tovább – elég okot adhat a pesszimizmusra. Ezek mind negatív energiák, amiket nem könnyű leküzdeni.

Ebből kifolyólag előbb jut eszébe valakinek, hogy miért nem kap szeretetet, mint, hogy miért nem ad. Mert erre vágyik… hogy kapjon. Szeretetre vágyunk… Te is, és én is… mindannyian.

Rengeteg energia befolyásolhatja az embert negatívan.

Félelem, aggódás, gyűlölet, irigység
Félelem, aggódás, gyűlölet, irigység

Ezekből most kiemelném a testet-lelket leggyakrabban negatívan befolyásoló 4 energiát.

1. Félelem energiája.
Félünk a múlttól, félünk a jövőtől. Félünk, hogy a múlt tragédiái bármikor megismétlődhetnek. Félünk, hogy kitart-e a fizetésünk hónap végéig, hogy az orvosi vizsgálat eredményei mit fognak mutatni, hogy haza ér-e a szerettünk épségben. Szóval mindentől félünk, amitől csak lehet.

2. Gyűlölet energiája.
Sokszor láttam már embereket, akik a haragból átléptek a gyűlöletbe. Csak azért, mert valaha valamikor megbántották őket. Talán már nem is emlékeznek rá, hogy mi történt, viszont ez az intenzív harag még mindig ott munkálkodik bennük. Baráti kapcsolatokat szüntetnek meg, családi kötelékeket szakítanak szét, ahelyett, hogy tisztázzák, megbeszéljék a problémákat egymással.

3. Aggódás energiája.
Az emberek többsége aggódik a múlt dolgai miatt, amin egyébként már nem lehet változtatni. Aggódnak a jövő miatt, amiről viszont még nem tudják, hogy milyen lesz.

4. Irigység energiája.
Ez egy olyan érzelmi szint, amikor már nem csak a saját problémája bántja az embert, hanem már az is, hogy a másiknak jó. Miért jó neki? Mitől jó neki, ha saját magának rossz?
Ez mindig nézőpont kérdése. Az irigység általában a külsőségek bírálatából adódik. Valójában nem derül, ki, hogy a másiknak tényleg jobb-e. Lehet, hogy ő szívesen cserélne azzal, aki irigykedik rá.

Megdöbbentő tény, hogy ez a 4 energia képes tönkretenni az ember életét. Még akár meg is betegíthetik ezek a negatív energiák.
Egy dolgot lehet tenni ellenük, ha megtanulunk ezek nélkül élni.

megtisztulás
Megtanulni ártó energiák nélkül élni
A Szeretet Energiája 2. rész – Ez a 4 energia árthat a legtöbbet a lelkednek
Tagged on:                             

One thought on “A Szeretet Energiája 2. rész – Ez a 4 energia árthat a legtöbbet a lelkednek

 • 2016-08-20 at 19:41
  Permalink

  Tapasztaltam ezeket az érzéseket egyhozzám közel álló személynél és sajnos minden szó igaz.
  Komolyan betegítik Őtezek az érzések.

  Köszönöm az írást, tetszik!

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük