A szeretet befogadását és adását akadályozó félelem-tényezők
A szeretet befogadását és adását akadályozó félelem-tényezők


A mindennapi életünkben fontos elkerülnünk a 4 legtöbbet ártó energiát ahhoz, hogy legalább esélyt adhassunk magunknak egy boldogabb, nyugodtabb élethez. Ez egy nagyon fontos lépés.

Természetesen ez sem megy egyik napról a másikra, viszont odafigyeléssel, koncentrációval elsajátítható a szokás, hogy kizárjuk mind a 4 ártó energiát az életünkből.

Ha ez meg van, akkor tettünk egy lépést előre. A gondolkodásunk megváltoztatásával megváltozhat a világunk is.
Kizártuk a lelkünkre negatívan ható energiákat, aztán várjuk, hogy minden csodálatos lesz onnantól kezdve. Mindenki szeretettel közelít majd felénk, talán még a Nap is melegebben szórja ránk a sugarait. Várunk, de nem történik semmi különös.
Nincs hatalmas, eget rengető változás, mert még meg kell engednünk magunknak, hogy szeretetet adjunk, és befogadjunk.
Mert vannak még korlátok, amiket le kell küzdenünk. Nem fizikai akadályokra gondolok, hanem azokra, amelyeket a fejünkben teremtettünk.

Csakis mi tehetünk arról, hogy pont abban a helyzetben vagyunk, amit éppen meg kell élnünk.

Van 3 nagyon fontos ok, ami miatt még mindig nem érzed a szeretetet. 3 dolog, amit ha megváltoztatsz, megváltozik az életed.

 

A szeretet befogadását és adását akadályozó félelem-tényezők:

Már megint a félelem. Ez a kifejezés most más megközelítésben érvényes, mint ahogy már az előző részben írtam róla.  Aggódás amiatt, hogy ha adok, akkor biztosan kihasználnak. Esetleg furcsán néznek majd rám, hogy mit is akarok. És még sorolhatnám. A lényeg, hogy kialakítunk magunkban érzelmi, energia blokkokat, amik eredménye általában az, hogy egy ilyen szituációban inkább visszahúzódunk, nehogy sérüljünk egy kicsit is. Mert az a biztos, amit már ismerünk. Azt már tudjuk kezelni, még ha nem is jó számunkra. Elfogadjuk, mert tudjuk milyen.

Ezért is bánunk óvatosan a kitárulkozással. Nem szeretjük felfedni önmagunkat. Azzal, hogy szeretetet próbálunk közvetíteni, ki kell mozdulnunk az addigi kényelmes, (vagy kényelmetlen) kis „kuckónkból”. Elő kell bújnunk a csigaházunkból, és ez sokaknak már kockázatos. Mert a kitárulkozás együtt járhat az ember gondolataiban a védtelenséggel. A nyíltságunkkal együtt jár, hogy megismerhetnek minket. Emiatt sokan félnek attól, hogy kihasználják, becsapják őket, amitől megint sérülhetnek. Aki pedig ebben a helyzetben van, tényleg könnyebben sérülhet.
Legalábbis ez van sok ember fejében.
Talán a hitrendszerük miatt, talán tapasztalatokból gondolják sokan így.
Egy biztos, mindenki csalódott már. Ezek a megélések pedig előszeretettel segítenek falakat építeni önmagunk köré. Tehát a kitárulkozás és a védtelenség mellett ott van még a csalódás is. E 3 félelem pedig együttes erővel képes körbe zárni az embert, hogy még véletlenül se jusson át a szeretet a vastag burkon.

A jó hír az, hogy ezen is tudunk változtatni. Mindig egy kicsit módosítva, szokássá erősítve kiléphetünk a 3 félelem-tényező rabságából, hogy még közelebb kerüljünk ahhoz az élethez, amiben már szabadon áramolhat a szeretet. Csak légy nyitott, és minden megváltozhat.

Csak légy nyitott, és minden megváltozhat
Csak légy nyitott, és minden megváltozhat

 

A Szeretet Energiája 3. rész – A szeretet befogadását és adását akadályozó félelem-tényezők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük