fény és színterápia

 

Ma már közkedvelt az alternatív terápiákban, hogy a különböző színek gyógyító hatással is lehetnek az emberre.

A legegyszerűbb mód, hogy függönyökkel, festményekkel, vagy a fal színével hatunk az emberre. Önmagunkra és környezetünkre pedig az öltözködéskor választott színkombinációkkal.

Vannak azonban módszerek, amelyek önállóan használják a fényterápiát. Különböző készülékeken keresztül sugározzák a problémás testfelületre a több színű fényt. A gyógyulni vágyó pedig befogadja azt.
Más módszerek, – köztük én is – kiegészítésként alkalmazzák valamilyen formában a színek gyógyító erejét, hogy a szervezet öngyógyító folyamatai a lehető leghamarabb beindulhassanak.

A testünk energiaközpontja, a 7 fő csakra is különböző színjelöléseket kapott.

1. Gyökér: vörös

2. Szakrális: narancs

3. Napfonat: sárga

4. Szív: zöld

5. Torok: kék

6. Harmadik Szem: királykék

7. Korona: lila

Egy általános terápiában egyszerre, vagy váltakozva alkalmazhatjuk ezeket a színeket. Segítségükkel elősegíthetjük a csakrák működésének javulását.

Speciális kezeléseknél viszont csak azokat a színeket alkalmazzuk, amelyek az adott problémához köthetők. Jellemzően a csakra elhelyezkedése jelzi, hogy mely szervekre lehet pozitív hatással a hozzátartozó fény alkalmazása.

A színek terápiás alkalmazása segíthet feloldani érzelmi, lelki blokkokat, régmúltban eredő gyökerekkel rendelkező félelmeket. Kiegyensúlyozza, és serkenti a test energiaközpontjait.

A saját módszerem mellé, kiegészítésként használom a fény gyógyító hatását.
A szeretetenergia kezelés egy színterápiás szobában történik, ahol a Vendégem előre beprogramozott, az egész helyiséget betöltő „fény-fürdőben” relaxálhat. Azért ezt a módját választottam a színterápiának, mert így akkor is érvényesül a fény gyógyító hatása, amikor a kezeimet kezelés közben valamelyik testrészre helyezem.

Módszerem egyik fontos része, hogy akkor is a lelki problémák gyógyításával kezdünk, ha a segítségkérés valamilyen szervi gond miatt történt.
Éppen ezért a leggyakrabban használt szín a szívcsakrához köthető zöld.

fényterápia
Számtalan módon alkalmazhatóak terápiaszerűen a színek. Ebből csak egy, ahogyan én használom.
A cél viszont mindig ugyanaz. Elérni a test – lélek – szellem harmóniáját.

Színezd újra tested – lelked

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük