A mai téma tényleg mindenkit érint. Ha nem is saját magad miatt, de egy szeretteddel kapcsolatban biztosan szükség volt már arra, hogy hited legyen a gyógyulásban.

Sok olyan testi tünet, betegség létezik, amit, amikor az orvosok diagnosztizálnak, akkor az emberen eluralkodik a félelem, a kétségbeesés vagy az aggódás.

Azonban, ha képesek vagyunk bízni abban, hogy lehetőség van a gyógyulásra, akkor az olykor kevésnek tűnő esélyek is megnövekedhetnek.

Az alábbiakban összegyűjtöttem néhány életből vett tapasztalatot, melyek segíthetnek abban, hogy felismerd, szükség esetén mennyire fontos lehet, ha erős a gyógyulásba vetett hited.

Az elme erejének fontossága

Ma már egyre több helyen merik kimondani azt, hogy a gondolatainkkal képesek lehetünk változtatni az életünkön. Ez igaz akkor is, amikor valamilyen testi tünet enyhítése vagy megszüntetése a cél.

Tehát kimondható, hogy az elme képes meggyógyítani a testet. Ha hiszel az elméd erejében, akkor te is meg fogod tapasztalni, hogy ez tényleg működik. A pozitív gondolkodás hozzásegíthet a gyógyuláshoz.

Többször tapasztaltam már a hozzám fordulóknál, hogy ha két ember ugyanazokkal a testi tünetekkel érkezik hozzám, akkor a közös munka során hatékonyabb a gyógyulás annál, aki pozitívan áll hozzá a betegségéhez, mint aki főleg negatív gondolatokat táplál iránta.

Az életmód fontossága

Az életmódod szintén befolyásolja a gyógyulásba vetett hited erejét.
A legtöbb betegség kialakulásához hozzájárul az addigi életmód is.
A stressz nem megfelelő kezelése, vagy a táplálkozás és mozgásszegény életmód ugyanúgy közreműködhet egy-egy betegség kialakulásában.

Ezért, ha már bekövetkezett a baj, érdemes végig gondolni, hogy az élet mely területén, és mit kellene változtatni a gyógyulás érdekében.

Amikor változtatsz, és annak eredményeként javul az állapotod, akkor erősödni fog a gyógyulásba vetett hited is.

Ezt tapasztaltam több olyan vendégemnél is, akik főként a stressz kezelését kellett, hogy megtanulják, és amint ezt közösen elértük, a gyógyulási folyamat is felgyorsult.

A támogató környezet fontossága

A közvetlen környezetünk támogatása nagyon fontos ahhoz, hogy erősödjön bennünk a gyógyulásba vetett hit. Amikor a család és a barátok nem aggódva közelednek, hanem támogatva a felépülést, és ők maguk is hisznek a gyógyulásban, akkor az nagy segítség annak, aki mélyponton van. Ha a környezeted is hisz a gyógyulásodban, akkor neked is könnyebb lesz ezt elhinni.

Ezt tapasztaltam akkor is, amikor a szenvedélybeteg vendégem mellett a családja olyan szinten kiállt és támogatott, hogy már ő is elhitte, hogy le tud mondani a drogokról.
Ennyire fontos, hogy akik körülötted vannak, hogy látnak téged, és a gyógyulásodat.

Az önismeret fontossága

Az önismeret is fontos szerepet játszik a gyógyulásban. Amikor tisztában vagy az erősségeiddel és a gyengéiddel, akkor már tudod, hogy mi az, amire építheted a gyógyulásod, és melyik terület szorul erősítésre.

Jó példa erre egy depresszióval kezelt vendégem, akivel végig vettük, hogy miben jó, és mit kellene fejleszteni, aztán az egyik erősségére a kézművességre kezdtük el építeni a gyógyulási folyamatát. Ez nem csak az idejét és a figyelmét kötötte le, hanem a sikerélmények erősítették őt lelkileg is. Ezáltal egyre ritkábban és rövidebb ideig jöttek elő a tünetei.

Tehát a megfelelő önismeret is növeli a hitet a gyógyulásban, még, ha nem is közvetlenül mondjuk ki ezt, hanem a sikerélmények hatására következik be.  

Az idő szerepe

A gyógyulási folyamat időbe telik, és nem lehet siettetni. Minden a megfelelő időben érkezik.
Egy súlyosabb betegség esetén különösen fontos, hogy felismerjük az idő fontosságát.
Türelmesnek kell lenni, mert a siettetés átmehet egy görcsös akarásba és az sosem vezet jó irányba.

A közös munka során nagyon fontos, hogy mindig tudunk egy újabb kontrollvizsgálatig tervezni, ez segít türelmesebbnek lenni, és az ottani eredmények legtöbbször visszaigazolják, hogy a gyógyulási folyamat elkezdődött.

Remélem, hogy ez a néhány gondolat, és a tapasztalataim segítenek neked abban, hogy akár magad miatt, akár egy hozzátartozód miatt tudd magadban erősíteni a gyógyulásba vetett hitedet.

Hiszen az elme ereje, az életmód megváltoztatása, a támogató környezet, az önismeret és az idő mind-mind segíthetnek abban, hogy a gyógyulás bekövetkezzen.

Ezért sosem szabad feladni. Bármilyen nagy akadályt is gördít eléd az élet, ha erős a gyógyulásba vetett hited, akkor legyőzhetetlen leszel.

5 dolog, amit a gyógyulásba vetett hitről tudni kell – motivációs blog

One thought on “5 dolog, amit a gyógyulásba vetett hitről tudni kell – motivációs blog

  • 2023-04-03 at 18:06
    Permalink

    Köszönöm szépen a hasznos és elsajátítható gondolatokat Kedves András.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük