Fedezd fel az élet igazi boldogságát ebben az inspiráló bejegyzésben, és indítsd el a saját spirituális útkeresésed!

A világ kihívásai a jelenben

A mai rohanó világban könnyen szem elől téveszthetjük azt, ami az életben igazán fontos.
Elmélyülés a napi rutinban, egy automatizált életet alkot, ahol elmarad a rendszeres önmunka, a pihenés, az elmélkedés.
A spiritualitás az egyik módja annak, hogy jobban érezd magad. A befelé fordulás, és elmélyülés segít felfedezni a céljaidat, és utat mutat a megvalósítások felé.

Spirituális önmunka és célok meghatározása

A vendégeimmel egy közös munka során szinte mindig azzal kezdünk, hogy meghatározzunk egyfajta célt, aminek az elérése elégedettséggel tölti el. Ha nem tudja egyből meghatározni, akkor egy elmélyült állapotban, ha elégé nyitottá válik meg szoktak érkezni a válaszok is.

Az egyszerűség és az elkötelezettség jelentősége

A spiritualitás bevezetése a hétköznapokba nagyon egyszerű.
Igazából csupán döntés kérdése. Ha elhatározod, hogy többet foglalkozol magaddal, a tested és lelked egyensúlyba hozásával, akkor meg is fogod tudni valósítani.

Gyakorlatok és azok jótékony hatásai

Például, amikor a reggelt jógával, meditációval, vagy csikunggal kezded, akkor máris a gondolataid elcsendesítésével indítod a napodat. Cserébe sokkal jobban fogsz tudni koncentrálni aznap a feladataidra. Hatékonyan végzed el a munkádat, és oldod meg a problémákat.
Az elméd tisztább és élesebb lesz, az érzékelő képességed és az intuícióid felerősödnek.

A reggelt indító gyakorlatok által összességében hatékonyabb, nyugodtabb, és kiegyensúlyozottabb lesz a napod. Ez az út pedig a boldogság felé vezet téged.

Már rég nem elég, hogy csak azzal foglalkozzon az ember, hogy elvégzi a napi dolgait, este lefekszik, hogy aztán másnap kezdjen mindent újra.
Ma már fontos a lelki és szellemi fejlődésre is odafigyelni.

Hiszen a mai kor legveszélyesebb velejárója a stressz, ami nem csak egészségkárosító, de kapcsolatokat is romba dönthet. A rendszeres meditáció viszont csökkenti a stressz-szintet, a depressziót és a szorongást, valamint segít a szervezet egyensúlyának a helyreállításában.
Mindezt elérheted napi néhány perc időráfordítással.

Kitartás a változáshoz

Valószínű, hogy elsőre nehéznek fogod érezni, hogy mindezt megvalósítsd, de gyakorlással ez is sikerülni fog. Olyan ez, mint amikor kerékpározni tanultál. Először csak néhány méterig sikerült megtartani az egyensúlyodat, aztán egyre hosszabb utat tettél meg két keréken. Olykor leraktad a lábad, talán még el is estél, de mindig visszaültél, és nem adtad fel. A gyakorlásod pedig meghozta az eredményt. Egyre magabiztosabban tekertél, aztán már automatikusan ment minden, és volt lehetőséged nézelődni is.

A jelen pillanat ereje

Ha a spiritualitás a hétköznapjaid része lesz, akkor kialakítasz magadnak olyan időszakot a napodban, amikor félreteszel minden elektronikus eszközt, kényelmesen elhelyezkedsz, és az egyenletes légzésedre koncentrálsz. Vagy csak sétálsz egyet a természetben, és megfigyeled mit látsz, mit hallasz, mit érzel. Bármi más tevékenységet is végezhetsz, a lényeg, hogy a jelen pillanatban legyél.

Bármit is teszel, tedd rendszeresen.

Bízom benne, hogy ezek az egyszerű, de hatékony lépések segítenek neked, mint ahogy már sokak életét megkönnyítették.

Legyen csodaszép a napod!

…szeretettel…

Rási András
(test- és lélekgyógyász)Spirituális elmélyülés a mindennapokban – Út a boldogság felé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük